Roladki drobiowe z zieloną fasolką szparagową

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

Pomysł na pyszny obiad. Roladki drobiowe podane z fasolką szparagową.Po przekrojeniu z roladek wypływa rozpuszczone masełko .

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

Składniki:

  • 2 piersi z kurczaka
    masło
    sól himalajska
    pieprz biały
    fasolka zielona szparagowa 400 gram( mrożona )
    do podsmażenia roladek masło
    1 łyżeczka cukru

Roladki drobiowe z zieloną fasolką szparagową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś myję i tnę na kotlety ,lekko ubijam.
  • 2. Piersi posypuję solą i pieprzem .Smaruję masłem, zwijam w roladkę .Podsmażam na maśle.
  • 3. Fasolkę gotuję 7 minut ,dodaję do wody 1 łyżeczkę cukru. Odcedzam .
  • 4. W naczyniu żaroodpornym układam roladki , posypuję fasolką .
  • 5. Wstawiam do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 st.C na 20 minut .
  • 6. SMACZNEGO.

Komentarze

Podobne przepisy