Roladki drobiowe w szynce długo dojrzewającej

0 (0 ocen)

  • 40 min

Pięknie wygląda, a jeszcze lepiej smakuje.

  • 40 min

Składniki:

  • -podwójna pierś z kurczaka
    -8 plastrów szynki długo dojrzewającej
    -2 duże plastry sera
    -marchewka
    -pół papryki (kolor dowolny)
    -sól, pieprz, rozmaryn

Roladki drobiowe w szynce długo dojrzewającej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pojedyńczą pierś z kurczaka dzielimy wzdłuż na pół, filety delikatnie rozbijamy, każdy doprawiamy solą, pieprzem i rozmarynem. Paprykę kroimy w paski, a marchewkę tarkujemy. Na każdym z filetów układamy pół plastra sera, marchewkę i paprykę. Zwijamy wszystko, tworząc roladki. Każdą roladkę obwijamy w dwa plastry szynki długo dojrzewającej, następnie zawijamy ciasno w folię aluminiową. Roladki pieczemy przez 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Do tych roladek idealnie pasuje sos tzatziki oraz bagietka o smaku czosnkowym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy