Drobiowe roladki w galarecie

  • wyświetlono: 580 |
  • dodany do książki kucharskiej: 5 |
  • polecenia: 0

Przystawka jest bardzo efektowna, szybka i smaczna. Zawsze gości na moim stole podczas rodzinnych uroczystości.

AirBrush_20190515211755
  • 20 porcje
  • 60min
  • Łatwy

Składniki

podwójny filet z kurczaka
suszone owoce: żurawina, morele itp
majonez (wedle uznania)
żelatyna
1l bulionu
przyprawa uniwersalna
sól
pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Drobiowe roladki w galarecie

  • Filet z kurczaka1. Filety rozbijamy i przyprawiamy. Suszone owoce kroimy na kawałki i rozkładamy na całości rozbitych filetów. Mięso zwijamy w roladki.
  • Roladki2. Roladki owijamy folią aluminiową w "cukierki". Wkładamy do gotującej wody i gotujemy 15-20 min.
  • 3. Po ugotowaniu zdejmujemy folię i odstawiamy do wystudzenia. Roladki kroimy w plastry grubości ok. 1cm. Z jednej strony można posmarować majonezem i układamy na półmisku. Dekorujemy według uznania. Żelatynę rozpuszczamy w bulionie według przepisu na opakowaniu. Odstawiamy do stężenia. Lekko tężejącą zalewamy mięso.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

mięsogalaretafilet z kurczakażelatynaowoce suszonegarmażerka

Komentarze

Podobne przepisy

image-1u6lrnh

Dodane przez: wiesiołek

Pieczeń drobiowa w galarecie

Wspaniale smakuje i dobrze wygląda...

image-22hwtq7

Dodane przez: anita176

Roladki z chrzanem w galarecie

Pyszna przekąska

image-1c1m6si

Dodane przez: krys1a

Roladki z szynki w galarecie

Na te roladki skusi się każdy,...

Roladki w galarecie

Dodane przez: beatkaa153

Roladki w galarecie

Udko tak samo smaczne jak i pierś...

Roladki z jajkiem w galarecie

Dodane przez: jolantagłówka

Roladki z jajkiem w galarecie

TA przystawka obowiązkowo gości...

Roladki w galarecie

Dodane przez: beatkaa153

Roladki w galarecie

Roladki w galarecie

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE