Roladka drobiowa z grzybami

0 (0 ocen)

  • 20 min

Roladka nadaje sie na piknik lub przekąski

  • 20 min

Składniki:

  • 2 piersi z kurczaka
    300 g grzybów mrożonych lub świeżych
    pół cebuli
    tłuszcz do smażenia
    estragon
    sól
    pieprz
    2 łyżki tartej bułki
    1 jajko
    przyprawa do kurczaka
    1 łyżeczka miodu

Roladka drobiowa z grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • roladka drobiowa z grzybami 1. Piersi z kurczaka oczyścić i ostrym nożem do filetowania przeciąć na cienki płat.
    Grzyby ugotować. Odcedzić. Na patelni rozgrzać tłuszcz, dodać cebulkę i grzyby, doprawić solą, pieprzem i estragonem, smażyć mieszając aż odparują. przestudzić , dodać bułkę tartą i jajko wymieszać. Podzielić nadzienie na pół nałożyć na płaty mięsne i delikatnie zwinąć obwiązując sznureczkiem , jednak mocno nie dociskać. Panierować lekko w przyprawie do drobiu i zawinąć w folię aluminiową. Piec ok 45-50 min w temp 200 st.
    Pod koniec rozerwać folię i posmarować roladki miodem by się ładnie przyrumieniły. Po wystudzeniu zdjąć sznureczki i kroić w plastry.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy