Rolada z mięsem

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób

Rolada z mięsem jest pyszna i delikatna .

  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego 30 dag mięsa mielonego wołowego 1 marchewka 1 ząbek czosnku 1 łyżka cukru 1 żółtko 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego sól pieprz do smaku 1 łyżka ziół prowansalskich 1 łyżka oleju 2 łyżki żółtego sera

Rolada z mięsem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • rolada 1. Mięso smażymy na oleju dodajemy czosnek pokrojona w plastry marchew doprawiamy cukrem sola pieprzem do smaku dodajemy 1/2 łyżeczki ziół na końcu przecier pomidorowy mieszamy gdy mięso jest już gotowe odstawiamy do przestudzenia Rozpakowujemy ciasto z opakowania pierwsze układamy mięso z marchewka potem posypujemy startym serem zwijamy roladę na wierzchu smarujemy żółkiem wymieszanym z ziołami pieczemy w 190 'C ok 15 minut wyjmujemy gdy rolada się zrumieni

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy