Rolada z jabłkami

0 (0 ocen)

  • 15 min

Wyśmienite ciasto jako dodatek do wina. Prawdziwa deserowa uczta.

  • 15 min

Składniki:

  • 5 jaj,
    5 łyżek mąki tortowej,
    5 łyżek cukru,
    2 łyżki mąki ziemniaczanej,
    2 łyżeczki proszku do pieczenia,
    2 łyżki wody,
    75 dag jabłek.

Rolada z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Jabłka ucieramy na tarce na dużych oczkach i wykładamy na spód blachy. Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier, mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia i wodę. Ciasto wylewamy na utarte jabłka, pieczemy 25 minut. Upieczone ciasto wykładamy na ścierkę i delikatnie zwijamy.

Porady

Zamiast jabłek można użyć śliwek.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy