Rolada serowo-drobiowa z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach dodac majonez i jajka calość razem wymieszać.
Następnie wyścielić blaszkę papierem do pieczenia (moja blaszka o wym. 24-24cm) i przelożyć powstałą masę.
Piec w 180° przez 15 min.
Po upieczeniu zdjąć papier i zawinąć w roladę.
Mięso umyć pokroić na ciękie filety,
doprawić solą pieprzem i przyprawą do grila.
Pieczarki obrać i podsmażyć na odrobinie tłuszczu, doprawić solą.
Składanie rolady:
Powstały placek serowy rozwinąć ułożyć na całości fileta na wierzch fileta dać pieczarki.
Całość zwinąć w roladę.
Piec na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia około 40 min 2 w temp.180°
Komentarze