Rolada serowo-drobiowa z pieczarkami

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Średni

Filet z kurczaka pod serowa kołderką.

  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • 2 filety drobiowe
    20 dag żółtego sera
    40 dag pieczarek
    2 jajka
    2 łyżki majonezu
    sól
    pieprz
    przyprawa do grila

Rolada serowo-drobiowa z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach dodac majonez i jajka calość razem wymieszać.
    Następnie wyścielić blaszkę papierem do pieczenia (moja blaszka o wym. 24-24cm) i przelożyć powstałą masę.
    Piec w 180° przez 15 min.
    Po upieczeniu zdjąć papier i zawinąć w roladę.

    Mięso umyć pokroić na ciękie filety,
    doprawić solą pieprzem i przyprawą do grila.

    Pieczarki obrać i podsmażyć na odrobinie tłuszczu, doprawić solą.

    Składanie rolady:

    Powstały placek serowy rozwinąć ułożyć na całości fileta na wierzch fileta dać pieczarki.
    Całość zwinąć w roladę.
    Piec na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia około 40 min 2 w temp.180°

    Propozycja podania z ryżem i surówka z pora.

    Smacznego:-)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy