1.Jajka ugotować na twardo., a jak ostygną, drobno pokroić.
Paprykę, ogórka, szczypiorek drobno pokroić.
Ser żółty stawić w worku plastikowym do garnka z ciepłą wodą na ok. 20 min , aż będzie miękki.
Jak ser jest bardziej elastyczny wyjąć z wody i z worka i rozłożyć na stolnicy.
Następnie rozwałkować wałkiem na placek ok 0,5 cm grubości.
W miseczce zmieszać masło z serkami topionymi. Masę rozsmarować na rozwałkowanym serze.
Posypać pokrojone jajka, szczypiorek, paprykę, ogórek. Poprószyć papryką w proszku i odrobiną soli.
Zwinąć ser na roladę i zawinąć w papier do pieczenia. Wstawić do lodówki do ostygnięcia.
Podawać pokrojoną w plastry.
Posmarować masłem oraz serkami topionymi.
Komentarze