Rolada serowa bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ser w opakowaniu( jeżeli nie mamy sera zapakowanego próżniowo, wkładamy go do woreczka foliowego,następnie w rękaw do pieczenia i zawiązujemy z obu stron sznurkiem) włożyć do gorącej wody na 30 minut. Co jakiś czas obracać aby równomiernie zmiękł. Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek i pokroić w kostkę. Szczypiorek posiekać, rzodkiewkę oraz szynkę pokroić w kostkę. Jajka wymieszać z szynką, rzodkiewką, szczypiorkiem, dodać serek kanapkowy i dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Ser wyjąć z woreczka i ciepły rozwałkować na papierze do pieczenia na cienki płat o grubości około 1/2 cm. Na ser wyłożyć masę zostawiając około 1 cm brzeg i zwijać w roladę. Zawinąć w papier lub w folię spożywczą i włożyć do lodówki na 3-4 godziny.
Komentarze