Rogaliki serowe - Rugelach

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Bardzo proste rogaliki, tak pyszne że znikają zanim zdążą ostygnąć

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • CIASTO:
    - margaryna: 200 gramów
    - mąka pszenna tortowa: 200 gramów
    - Ser biały (tłusty lub półtłusty): 200 gramów
    NADZIENIE I POSYPKA:
    - masło: 4 łyżki
    - cynamon: 1 opakowanie
    - cukier puder (do posypania po upieczeniu): 0.5 szklanki
    - cukier: 0.5 szklanki

Rogaliki serowe - rugelach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Twaróg wraz z margaryną zmielić przez maszynkę do mięsa
  • 2. Dodać mąkę, wyrobić ciasto, rozwałkować na okrągły placek o grubości okolo 2-3 mm
  • 3. Roztopić masło, posmarować nim placek, posypać cukrem i cynamonem
  • 4. pokroić w trójkąty, każdy zwijać w rogalik
  • Rogaliki serowe Rugelach 5. piec ok 15-20 min w 180 stopniach, jeszcze ciepłe można posypać cukrem pudrem jeśli ktoś lubi bardzo słodkie

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy