ragout rybne z warzywami na patelnie

  • wyświetlono: 632 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

delikatnie uduszona ryba w warzywach nie tylko na piątkowy obiad

  • 45min

Składniki

0,75 kg dowolnych warzyw na patelnię

50 dag ryby dorsza bez skóry

1 szkl białego wytrawnego wina

300 mil śmietanki kremówki

1 łyżka oleju rzepakowego

pół łyżeczki soku z cytryny

sól

pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

ragout rybne z warzywami na patelnie

  • 1. Rybę posilić, popieprzyć skropić sokiem z cytryny odstawić na 5 min.

    Na patelni rozgrzać olej, wrzucić zamrożone warzywa i smażyć 5 min na dużym ogniu.

    Po tym czasie, ułożyć kawałki ryby na dnie patelni, przykryć warzywami, zalać winem zmniejszyć gaz i dusić kolejne 10 min.

    Po tym czasie dodać śmietankę, delikatnie wymieszać z powstałym sosem i dalej dusić bez przykrycia ok 20-30 do redukcji płynów.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

zdrowie_na_talerzuryba duszonaragout rybne

Komentarze

Podobne przepisy

Tagliatelle z wołowym ragout na czerwonym winie

Dodane przez: PolskaGotuje

Tagliatelle z wołowym ragout na czerwonym...

Ten makaron jest po prostu przepyszny:)...

Ragout z kiszoną kapustą

Dodane przez: StaryZeszyt

Ragout z kiszoną kapustą

Jesienią i zimą chętnie sięgam...

Ragout z kurczaka

Dodane przez: koma61

Ragout z kurczaka

Danie jest wyśmienite, często je...

Lekka potrawka  z młodych warzyw

Dodane przez: Izabela27

Rybna potrawka z młodych warzyw

Lekkie i szybkie w wykonaniu danie.

Rybne kotleciki z warzywami panierowane w płatkach kukurydzianych

Dodane przez: 2milutka

Rybne kotleciki z warzywami panierowane w...

Idealny sposób na przemycenie ryby...

Ragout wołowo-wieprzowe na polencie

Dodane przez: PolskaGotuje

Ragout wołowo-wieprzowe na polencie

Wyborne sycące danie. Idealne na...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE