Ciasto Rafaello

  • wyświetlono: 460 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Coś dla miłośników kokosowych słodkości!

natalieb88

Składniki

BISZKOPT:
4 jajka (w temperaturze pokojowej)
180 g cukru
200 g mąki
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

MASA:
750 ml śmietany kremówki
250 g kokosu
200 g białej czekolady

Sposób przygotowania przepisu:

Ciasto Rafaello

  • 1. Jajka ubić z cukrem na puszystą masę, następnie stopniowo dodawać mąke przesianą z proszkiem do pieczenia (mąkę wymieszać z masą łyżką, nie mikserem). Biszkopt piec około 20 minut w temperatusze 180 stopni C.
    150 g czekolady zetrzeć na tartce o małym oczkach, śmietankę (musi być dobrze schłodzona) ubić m sztywno, dodać do niej kokos i startą czekoladę.
  • 2. Krem wyłożyć na biszkopt, wyrównać i posypać resztą białej czekolady startej na tarce o dużych oczkach.
    Wlożyć do lodówki na kilka godzin przed podaniem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

slodkie_zycie

Komentarze

Podobne przepisy

RAFAELLO

Dodane przez: madziarybka1

RAFAELLO

Pyszne kokosowe ciasto:)

Rafaello

Dodane przez: ilona_sabak

Rafaello

Polecam to ciasto ponieważ jest...

rafaello

Dodane przez: emila

Rafaello

Są różne wersje przepisu na Rafaello...

Rafaello

Dodane przez: judik

Rafaello

Pyszne ciasto dla wielbicieli kokosowych...

Rafaello

Dodane przez: czarrna

Rafaello

Delikatne, kokosowe ciasto :)

raffaello

Dodane przez: juchab

RAFAELLO

Przepyszne ciasto na podjęcie gości!

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE