Racuchy czekoladowe z bananem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Świetne na obiad na słodko lub na deser.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • mąka 1 szk,
    jajka 1 szt ,
    kefir 1 szk,
    kakao 2 łyżki,
    proszek do pieczenia 1 łyżeczka,
    cukier 2 łyżki,
    banan 1 szt,
    olej do smażenia,
    cukier puder do posypania,

Racuchy czekoladowe z bananem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żółtko oddzielić od białka. Białko ubić na pianę. Kefir wymieszać z żółtkiem, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz kakao. Całość zmiksować i odstawić na 15 minut do lodówki. Następnie dodać cukier oraz pianę z białka i całość delikatnie wymieszać. Banana obrać i pokroić na cienkie plasterki. Dodać do ciasta i wymieszać. Na rozgrzany olej nakładać łyżką porcję ciasta i smażyć z obu stron.
    Przed podaniem posypać cukrem pudrem.

Komentarze

Podobne przepisy