Pysznotka

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Poprostu pysznotka:)

  • Łatwy

Składniki:

  • - mąka krupczatka: 2 szklanki
    - mąka tortowa: 2 szklanki
    - margaryna: 2 sztuki
    - jajka (do ciasta żółtka): 8 sztuk
    - cukier puder: 4 łyżki
    - proszek do pieczenia: 0.75 łyżki

    - powidła śliwkowe sloik: 1 sztuka
    - orzechy włoskie grubo krojone: 20 dekagramów
    - brzoskwinie w puszce: 1 sztuka
    - masło: 1.5 sztuki
    - ugotowany budyn smietankowy słodki: 0.75 litra
    - polewa czekoladowa: 1 sztuka
    - cukier do piany: 7 łyżek

Pysznotka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pysznotka 1. z podanych składników zrobic cisto (początkowo sieka nożem) podzielic na 2 częsci i dac na blaszki i oba placki posmarowac powidlem. Białka ubic na sztywno dodac cukier i ubic na szklista bezę.Rozsmarowac na oba placki na powidło. Na pianę posypac pokrojone orzechy wloskie. upiec placki.Ostudzic
  • Pysznotka 2. Masło utrzec na puszysta masę następnie dodac budyn i ucierac. podzielic na 2 czesci. Jedna czesc rozsmarowac na placku ( na tej stronie co sa orzechy).Na mase poukladac brzoskwinie pokrojone w paski, przykryc 2 częscia masy i przylozyc drugim plackiem rózniez orzechami do srodka. Pola polewa czekoladowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy