1.Z podanych składników zagnieść ciasto (dodać tylko żółtka, białka odłożyć), podzielić na dwie części i włożyć do lodówki na godzinę. Wyłożyć blachę pergaminem - tak, aby wystawały rogi. Położyć pierwszą część ciasta, posmarować je powidłami i posypać wiórkami kokosowymi.
2.Ubić pianę z 4 białek, w trakcie ubijania dodać niepełną szklankę cukru. Pianę nałożyć na powidła, posypać migdałami, orzechami i wiórkami. Tak samo postępować z drugą częścią ciasta. Piec ok 30 min w temperaturze 180 stopni.
3.Przygotować krem: utrzeć 3 żółtka z cukrem, dodać mąkę. Wlać na gotujące się mleko, pogotować, aż zrobi się budyń, cały czas mieszać. Margarynę utrzeć dodając zimny budyń.
4.Na jednym placku rozsmarować krem i przyłożyć drugim plackiem (pianą do środka a ciastem na wierzch).
5.Wszystkie składniki polewy wymieszać, zagotować i gotować na małym ogniu ok. 3 minut. Gorącą polewą posmarować ciasto. Udekorować połówkami orzechów i płatkami migdałów.
Komentarze