Pyszne pulpeciki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebulkę kroimy w kostkę. Na rozgrzaną patelnię wlewamy odrobinę oleju i wrzucamy cebulkę. Chwilkę czekamy aż się zeszkli i dorzucamy czosnek przeciśnięty przez praskę. Lekko podsmażamy i pozostawiamy do ostygnięcia. Do głębokiej miski przekładamy mięso, wbijamy jajko, dokładamy cebulkę z czosnkiem, suszony tymianek( rozcieramy go w dłoniach, uwolni więcej aromatu),koperek, bułkę tartą,musztardę,sos sojowy,doprawiamy do smaku,i wyrabiamy na jednolitą masę.
Na tej samej patelni, na której smażyliśmy cebulkę z czosnkiem, wlewamy jeszcze trochę oleju i smażymy Nasze pulpeciki. Gdy będą już rumiane, podlewamy odrobiną wody i sosem worcester. Czekamy aż woda odparuje i gotowe.
Porady
Wybornie smakują z wszelkimi sałatami, kaszą kuskus i ryżem :)
Komentarze