Puszek

0 (0 ocen)

  • 3 godz.

Smaczne kremowe ciasto....

  • 3 godz.

Składniki:

  • Ciasto:
    2 szkl mąki pszennej
    1 szkl cukru pudru
    250g margaryny
    3 jaja
    1 op cukru waniliowego
    1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1 łyżka śmietany 18%
    Masa:
    1 duży jogurt naturalny
    2 op cukru waniliowego
    1 szkl porzeczek z kompotu
    100g kandyzowanej skóry z pomarańczy
    2 budynie toffi
    6 łyżekj mleka w proszku
    1 szkl cukru pudru
    3 jajka
    Piana:
    3 białka
    3 łyżki cukru
    1 szkl wiórków kokosowych
    Dodatkowo:
    Dżem truskawkowy
    Paczka biszkoptów

Puszek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Puszek 1. 1) Mąkę z margaryną siekamy posiekać nożem, dodać cukier,jajka,śmietanę oraz proszek.Wyrobić ciasto, włożyć do lodówki na 1 godz.
    2) Do miski wlewany jogurt,dodajemy cukier ,cukier waniliowy, porzeczki, budynie, mleko w proszku, jajka,kandyzowaną skórę i wszystko dokładnie mieszamy.
    3) Białka ubijamy z cukrem na sztywno, dodajemy wiórki i delikatnie mieszamy.
    4) Ciasto rozwałkować i włożyć do natłuszczonej i posypanej bułką tartą blaszki(22x27) podciągamy boki. Nakuwany widelcemi smarujemy dżemem truskawkowym. Na dżem wylewamy mase, układamy biszkopty i pieczemy 40 min. Na ciastko wylewany pianę i pieczemy na złoty kolor ( około 15 min).Odstawianmy do lodówki na 4 godz.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy