Puree z patisona

  • wyświetlono: 648 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

póki jest lato podaję zamiast ziemniaczków

Składniki

2 patisony, 2 łyżki masła, sól, pieprz, cukier, koperek

Sposób przygotowania przepisu:

Puree z patisona

  • 1. Patisony myję, obieram, przekrawam na pół i usuwam lużny miąższ z pestkami, a resztę kroję w kawałki.
  • 2. Kawałki patisona wkładam do wrzacej wody z dodatkiem soli i cukru i gotuję 15 minut.
  • 3. Odlewam wywar. Patisony ubijam tłuczkiem. Dodaję masło i wszystko mieszam razem.
  • 4. Posypuję drobno pokrojonym koperkiem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniazdrowie_na_talerzusezonowe_przysmaki

Komentarze

Podobne przepisy

Puree z ziemniaków

Dodane przez: karolajll

Puree z ziemniaków

Coś dla miłośników koperku i gniecionych...

ZIEMNIACZANE PUREE Z MOCARELLà

Dodane przez: SYLWIA010

ZIEMNIACZANE PUREE Z MOCARELLà

Doskona£e na ciep£à kolacjè i nie...

Kurczak na puree

Dodane przez: szymonberlowski

PRZYSTAWKA z KURCZAKA NA MAGICZNYM PUREE

Myślę, że to ciekawy przepis na...

Puree z buraków z jabłkami

Dodane przez: PolskaGotuje

Puree z buraków z jabłkami

Buraki inaczej

Nadziewane patisony

Dodane przez: Nataleczka

Nadziewane patisony

Ciekawy sposób na przyrządzenie...

Ryż z dyniowym puree i pikantną salsą

Dodane przez: anemon

Ryż z dyniowym puree i pikantną salsą

Mocno pikantna salsa sprawia, że...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE