Bardzo lubimy aromatyczne, pełne charakteru przyprawy. Taką jest właśnie shoarma, mieszanka cynamonu, goździków, papryki, kminu, czosnku, kurkumy, imbiru, pieprzu, kolendry, kardamonu i chili. Zapach unosi się po całym mieszkaniu
30 min
Dla 2 osób
Łatwy
Składniki:
300 g filetów z kurczaka
1 szalotka
2 ząbki czosnku
1 jajko
przyprawa shoarma
bułka tarta
olej do smażenia
Pulpeciki z przyprawą shoarma - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso mielimy z szalotką i czosnkiem. Do mięsa wbijamy jako, dodajemy bułkę tartą (masa ma być zwarta, jednak trzeba uważać, by nie przesadzić z jej ilością), do smaku doprawiamy przyprawą.
Następnie z masy formujemy małe pulpeciki, obsmażamy na rozgrzanym oleju.
Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Komentarze