PSTRĄG W POMIDORACH

0 (0 ocen)

  • 15 min

Pyszna, delikatna rybka, sama rozpływa się w ustach.

  • 15 min

Składniki:

  • pstrąg patroszony
    pomidor
    czerwona papryka
    cebula
    ogórek świeży
    sól i pieprz, przyprawa do ryb

Pstrąg w pomidorach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • składniki 1. Pstrąga patroszymy, dokładnie myjemy i wycieramy papierowym ręcznikiem.Rybę doprawiamy z obu stron , nie zapominając o tym by przyprawić również w środku.
  • nadzienie 2. Pomidora sparzamy, obieramy ze skórki i pozbawiamy gniazd nasiennych.Podobnie postępujemy z ogórkiem, obieramy, kroimy wzdłuż i łyżeczką wyciągamy nasiona.Wszystkie warzywa kroimy w kosteczkę i wkładamy do brzuszka ryby.
  • Gotowa do pieczenia 3. Rybkę układamy na folii aluminiowej lub papierze do pieczenia.Na wierzchu kładziemy kilka plastrów pomidora i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na jakieś 20minut. Po około 15 minutach ściągamy plastry pomidora aby skórka mogła się zapiec.

Komentarze

Podobne przepisy