Pstrąg łososiowy w pomidorach

4.5 (145 ocen)

Polecam to danie dla smakoszy . . . .

Składniki:

  • 2 filety pstrąga łososiowego (ja miałam 280g)
    1 puszka pomidorów krojonych z puszki
    1/2 młodej niewielkiej cukini
    1 mała czerwona papryka
    1 duży ząbek czosnku
    masło do wysmarowania formy
    sól,pieprz,przyprawa do ryb wg.uznania
Wystaw ocenę:

4.5 (145 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pstrąg łososiowy w pomidorach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z ryby usuwamy skórę,płuczemy i osuszamy papierowym ręcznikiem-odstawiamy.
  • przygotowujemy pomidory 2. Do miski wlewamy pomidory,dodajemy startą cukinię na średnich oczkach,paprykę pokrojona w kosteczkę i przeciśnięty przez praskę czosnek.Całość doprawiamy solą i pieprzem-mieszamy.
  • wykładamy pomidory a na nie ryby 3. Do wysmarowanej masłem formy wrzucamy połowę pomidorów.Na nie kładziemy porcje filetów.Delikatnie je solimy,pieprzymy i oprószamy przyprawą do ryb.
  • przygotowane do pieczenia 4. Na filety dodajemy resztę masy pomidorowej,zakrywamy i pieczemy w piekarniku 180*C przez 30 min (tyle czasu dlatego żeby papryka nam lekko zmiękła)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek Papryka Pomidor Pstrąg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować