Pstrąg pieczony z pomidorowym ryżem

0 (0 ocen)

  • 45 min

lekkie danie. Bardzo smaczne, a na pewno nie pójdzie w boczki :)

  • 45 min

Składniki:

  • 1 cały pstrąg
    torebka ryżu brązowego
    kilka plasterków cytryny
    pieprz
    sól
    2 pomidory
    pół małej cebuli
    2 ząbki czosnku
    1-2 listki papryki konserwowej
    łyżeczka oliwy

Pstrąg pieczony z pomidorowym ryżem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu. Na oliwie obsmażamy posiekaną cebulkę, czosnek, po czym dodajemy paprykę, pomidory i chwilę odparowujemy. Dodajemy do ugotowanego ryżu i mieszamy. Pstrąga posypujemy solą, pieprzem, dodajemy do środka cytrynkę i pieczemy 20 min.

Porady

danie dobrze też smakuje ze szpinakiem. Można użyć innej ryby lub filetu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy