Przekąska z piersi drobiowej

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Smaczna i pożywna przekąska z kurczaka pod pierzynką.Po upieczeniu jest soczysta i aromatyczna.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - pierś z kurczaka (podwójna): 2 sztuki
    - pomidor: 1 sztuka
    - Żółty ser: 4 plastry
    - sok z cytryny: 1 łyżka
    - bazylia (suszona): 1 łyżeczka
    - sól,: 4 szczypty
    - pieprz czarny: 2 szczypty
    - oliwa: 4 łyżki

Przekąska z piersi drobiowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy, odcinamy zbędne chrząstki i tłuszczyk.Nacinamy w kratkę z jednej strony, skropić sokiem z cytryny, przyprawiamy solą,bazylią, świeżo zmielonym pieprzem . Zawinąć w folię włożyć do lodówki na 15 min. Obsmażyć na oliwie na rumiano, przełożyć na blaszkę wyłożoną folią aluminiową. Każdy kawałek piersi przybrać 2 plasterkami pomidora i sera. Wstawić do nagrzanego piekarnika 200 stopni i zapiekać ,aż ser się rozpuści.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy