prażona cebulka

0 (0 ocen)

  • 15 min

Aromatyczny dodatek do domowych fast foodów, zapiekanek i nie tylko.

  • 15 min

Składniki:

  • 4 średnie cebule
    4 płaskie łyżki mąki pszennej ( po 1 na każdą cebulę)
    olej do głębokiego smażenia
    sól

Prażona cebulka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule drobno siekamy, zasypujemy mąką, mieszamy dokładnie i staramy się by cząstki były jak najmniej posklejane.
    Następnie pomagając sobie sitkiem przesiewamy cebulę tak, by pozbyć się nadmiaru mąki.
    W rondlu rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulę, smażymy na złoto, odsączamy z nadmiaru tłuszczu, solimy.

Porady

Cebulkę możemy przechowywać w lodówce w zamkniętym szczelnie naczyniu do około 3 tygodni.

Komentarze

Podobne przepisy