"Praliny" z ciastek ze skórką pomarańczową

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Przepyszne pralinki z ciastek maszynkowych z dodatkiem skórki pomarańczowej w czekoladzie. Polecam.

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 250 g ciastek maszynkowych,
    120 g miękkiego masła,
    1/2 szklanki cukru pudru,
    3 łyżki miodu naturalnego,
    3 łyżki kakao,
    120 g skórki pomarańczowej w czekoladzie.

"praliny" z ciastek ze skórką pomarańczową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasta kruszymy. Masło mieszamy z cukrem. Następnie dodajemy miód, kakao i mieszamy. Skórkę pomarańczową kroimy na mniejsze kawałeczki, dodajemy do masy. Wsypujemy również ciastka(zostawiamy 3-4 łyżki do obotczenia) i dokładnie mieszamy.

    Z masy formujemy kuleczki wiekości orzecha włoskiego, obtaczamy w ciastkach.

    Wkładamy do lodówki na minimum 2 godziny.

    Smacznego ;)

Porady

Możemy użyć skórki pomarańczowej bez czekolady.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy