Porzeczkowe całuski

0 (0 ocen)

  • 50 min

pyszne ciasto porzeczkowe ze szczyptą chili na dwa sposoby ..

  • 50 min

Składniki:


  • 3 jajka
    3/4 szkl cukru
    2 szkl mąki
    pół szkl oleju słonecznikowego
    pół szkl mleka
    3/4 szkl gęstego dżemu porzeczkowego
    pół łyżeczki proszku do pieczenia
    pół łyżeczki sody
    szczypta chili
    szczypta imbru
    szczypta cynamonu
    szczypta gałki muszkatołowej

Porzeczkowe całuski - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ubić z cukrem, dodać mleko i olej, następnie przyprawy i dżem oraz stopniowo mąkę. Ciasto dokładnie ubić . Foremki posmarować tłuszczem (silikonowych nie potrzeba smarować)
    Napełnić foremki lub dwie keksówki . W foremkach piec 25 min w temp 180 st w keksówkach o 10 min dłużej.
    Ciasto można przełożyć.

Komentarze

Podobne przepisy