Pomidory w zalewie

0 (0 ocen)

Lubię mieć takie smaczne zapasy ..

Składniki:

  • pomidory podłużne 2 kg
    cebula 2 sztuki
    czosnek 6 ząbków
    koper 3 baldachimy
    liście laurowe
    pieprz czarny ziarnisty 12 ziaren
    ziele angielskie 9 ziaren
    goździki 6 sztuk
    ZALEWA
    woda 1,5 litra
    ocet 1 szklanka
    oliwa 0,75 szklanki
    cukier 2 łyżki
    sól 2 łyżki

Pomidory w zalewie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę i czosnek obrać, cebulę pokroić.
    Z podanych składników, zagotować zalewę, wystudzić .
    Do słoika włożyć, po gałązce kopru, dwa goździki, po cztery ziarna pieprzu i ziela angielskiego, kawałek cebuli i ząbek czosnku.
    Do tak przygotowanych słoi, włożyć umyte i osuszone pomidory.
    Zalać zimną zalewą, zakręcić słoiki.
    Pasteryzować 15 minut.
    SMACZNEGO!!!!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy