Inna niż wszystkie zupka pomidorowa przygotowana na bazie pikantnego soku pomidorowego z kolorowymi świderkami.
35 min
Składniki:
2 l wody
0,5 l pikantnego soku pomidorowego
1 mały koncentrat pomidorowy
1 mała śmietana 18%
2 udka kurczaka
2 duże marchewki
sól , pieprz
koperek
300 g makaronu kolorowe świderki
Pomidorowa na soku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wodę zagotowujemy na udkach , zbieramy zawiesiny , dodajemy obrane , pokrojone w cienki paseczki marchewki.
Dokładamy koncentrat oraz sok pomidorowy
Odlewamy szklankę zupy mieszamy ze śmietaną solą i pieprzem. Gotujemy wszystko ok 5 min.
Makaron przygotowujemy wg. przepisu na opakowaniu z dodatkiem łyżki oleju. Zupkę w talerzu posypujemy posiekanym koprem.
Komentarze