Pomarańczowy jogurtowiec

0 (0 ocen)

Coś dla miłośników pomarańczy. Pyszny pomarańczowy jogurtowiec. Ciasto jest niezwykle wilgotne

Składniki:

  • Składniki:

    1 i 1/3 szkl cukru

    360 g jogurtu greckiego

    4 duże jajka

    1/2 szkl oleju rzepakowego

    2 i 1/2 szkl mąki pszennej

    2 łyżeczki proszku do pieczenia

    2 pomarańcze

    2 czubate łyżeczki miodu

Pomarańczowy jogurtowiec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Do cukru zetrzeć skórkę z 1 pomarańczy i wymieszać

    2. Pomarańcze obrać i wyciąć cząstki . Ułożyć je na ręczniku papierowym

    3. Do cukru ze skórką dodać jogurt i dobrze wymieszać. Cały czas mieszając dodawać po 1 jajku. Następnie dodać olej

    4. Do masy przesiać mąkę z proszkiem i dobrze wymieszać. Ciasto wylać na blaszkę wyłożonej papierem do pieczenia. Ułożyć na cieście cząstki pomarańczy

    5. CIasto włożyć do piekarnika nagrzanego do 170 stopni (góra – dół) i piec około 50-60 minut – do suchego patyczka. W połowie pieczenia ciasto polać miodem

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy