Polędwiczki drobiowe w boczku ze szparagami i jarmużem

0 (0 ocen)

Delikatne roladki z polędwiczek drobiowych wypełnione świeżym jarmużem oraz szparagami.Mięso zawinięte w plaster boczku pozostaje soczyste i mięciutkie.

Składniki:

  • 4 polędwiczki z kurczaka
    4 cienkie plastry boczku parzonego
    12 zielonych szparagów
    1 garść porwanych liści jarmużu
    sól , pieprz

Polędwiczki drobiowe w boczku ze szparagami i jarmużem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 
Polędwiczki drobiowe w boczku ze szparagami i jarmużem 1. Polędwiczki umyć , osuszyć , rozbić cienko uważając by nie podziurawić mięsa.
    Oprószyć solą i pieprzem.
    Szparagi umyć ,osuszyć , odciąć lub oderwać zdrewniałe końce.
    Na każdą polędwiczkę ułożyć liście jarmużu oraz 3 szparagi.
  • 
Polędwiczki drobiowe w boczku ze szparagami i jarmużem 2. Zawinąć w roladę , owinąć mięso plastrem boczku.
  • 
Polędwiczki drobiowe w boczku ze szparagami i jarmużem 3. Ułożyć w naczyniu wyłożonym papierem do pieczenia , piec 20 min w piekarniku nagrzanym do 180st.

Komentarze

Podobne przepisy