Polędwiczka z dorsza z ananasem i pomidorkami cherry

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 60 min
  • Dla 2 osób

Ananas to owoc który dodaje pikantne nuty nie tylko do deserów, sałatek, mięsnych potraw ale także do ryb. Polędwiczka z dorsza w połączeniu z ananasem nabiera delikatnie słodkawy smak, do tego pomidorki i oliwki, po prostu dla poszukiwaczy smaku.

  • 60 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 500 g polędwiczka z dorsza
    200 g ananas świeży lub z puszki
    100 g oliwki czarne
    1 szt. cebula czerwona
    15 szt. pomidorki cherry
    2 łyżki masła klarowanego
    sól, pieprz cytrynowy
    przyprawa do ryby w/g gustu

Polędwiczka z dorsza z ananasem i pomidorkami cherry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Polędwiczka z dorsza z ananasem i pomidorkami cherry. 1. Polędwiczkę umyć, wysuszyć. Natrzeć solą, przyprawą do ryb, pieprzem cytrynowym ( jeżeli wykorzystasz ananas z puszki to można polać syropem ) Odstawić w marynacie na 30 min.
  • 2. Formę posmarować masłem klarowanym. Wyłożyć plastry ananasa, na nich rybę, dodać oliwki, pomidorki cherry, pokrojoną w pół plasterki czerwoną cebulę, polać marynatą. Piec w piekarniku 25-30 min. w temp. 220 C.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy