polędwiczka marynowana

0 (0 ocen)

  • 3 godz.

Pomysł na dobry obiad :)

  • 3 godz.

Składniki:

  • 1 polędwica wieprzowa
    olej rzepakowy
    1 łyżeczka musztardy chrzanowej
    szklanka wody
    1 cebula
    2 łyżeczki marynaty staropolskiej
    płaska łyżeczka soli
    1 łyżeczka pieprzu cytrynowego
    ząbek czosnku
    mąka

Polędwiczka marynowana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso podzielić na grubsze kawałki, bardzo delikatnie rozbić. Z 5 łyżek oleju, musztardy, marynaty staropolskiej, soli, pieprzu cytrynowego, czosnku robimy zalewę. Dobrze nacieramy nią mięso. Następnie mięso wkładamy na godzinę do lodówki. Po schłodzeniu mięso wyjmujemy, oprószamy mąką, lekko podsmażamy na oleju. Pokrojoną w kostkę cebulę chwilę podduszamy w szklance wody. Następnie dodajemy mięso i dusimy do miękkości. W razie potrzeby należy dolewać wodę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy