Pokrzywowy makaron z roszponką i krewetkami

0 (0 ocen)

  • 30 min

Z makaronem pokrzywowym spotkałam się pierwszy raz i bardzo mi zasmakował. Samo zdrowie w sałatce tym bardziej.

  • 30 min

Składniki:

  • 100 gram makaronu pokrzywowego Eko
    ½ opakowania roszponki
    10 krewetek koktajlowych
    ½ papryczki chili
    5 truskawek
    5 pomidorków koktajlowych
    5 szparagów białych
    ½ łyżeczki oregano
    ½ łyżeczki Bazyli suszonej
    Sól
    Pieprz
    3 łyżki sosu francuskiego domowy robiony
    Kwiatki bratka
    2 łyżki oliwy

Pokrzywowy makaron z roszponką i krewetkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • roszponka szparagi makaron pokrzywowy 1. Makaron pokrzywowy gotuję aldente w osolonej wodzie około 6 minut.
  • makaron pokrzywowy na roszponce 2. Sałatę myję i osuszam. Układam na talerzu postrzępioną, dodaję roszponkę, makaron, następnie umyte i pokrojone truskawki, oraz pomidorki koktajlowe. Krewetki odmrażam, następnie marynuję w oliwie dodaję, sól, pieprz, oregano, bazylię, i pokrojoną papryczkę chili. Krewetki grilluję na grillu elektrycznym i dodaję do sałatki. Polewam sosem francuskim domowym robionym. Podaję z kwiatkami bratka.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy