Płocie pieczone z lippią trójlistną

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Delikatna ryba podana z salsą pomidorową.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - płocie: 2 sztuki
    - masło: 2 łyżeczki
    - lippia trójlistna gałązka: 2 sztuki
    - nać pietruszki: 2 sztuki
    - pomidor: 1 sztuka
    - oliwa: 1 łyżeczka
    - sól do smaku: 1 szczypta

Płocie pieczone z lippią trójlistną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę należy sprawić i oskrobać, odciąć płetwy, rozciąć wzdłuż usuwając kręgosłup i ości.
  • 2. W papier do pieczenia zawijamy rybę, przekładamy gałązkami lippi, natki pietruszki i dodajemy po 1 łyżeczce masła. Dodajemy sól według uznania.
  • 3. Rybę pieczemy przez 40 minut w temperaturze 180 stopni C.
  • 4. Pomidory kroimy w drobną kostkę, skrapiamy oliwą i podajemy razem z upieczoną rybą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy