Placuszki jogurtowe

0 (0 ocen)

  • Średni

Idealnie nadają się na śniadanko lub podwieczorek dla naszych małych pociech.

  • Średni

Składniki:

  • - jajka: 2 sztuki
    - gęsty jogurt naturalny: 1 szklanka
    - proszek do pieczenia: 0.5 łyżeczki
    - cukier: 1 łyżka
    - cukier waniliowy: 1 opakowanie
    - mąka pszenna (pełne łyżki): 8 łyżek
    - półtłusty twaróg: 15 dekagramów
    - ryż: 0.5 szklanki

Placuszki jogurtowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż ugotować na sypko, przestudzić. Jajka rozmącić w jogurcie, dodać proszek, cukry i sól. Dosypać mąkę. Dodać twaróg rozgnieciony widelcem orz ryż. Wymieszać, kłaść łyżką na patelnie niewielkie porcje ciastka. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Można podawać z jogurtem naturalnym i konfiturą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy