Placek z migdałami

0 (0 ocen)

  • 55 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Lekkie, delikatne, maślankowe i kusząco migdałowe!

  • 55 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki:
    150 gramów masła
    2 jajka
    250 ml maślanki
    2 szklanki mąki pszennej tortowej
    80 gramów cukru
    1 paczka cukru z prawdziwą wanilią
    5 łyżek migdałów
    1 łyżeczka proszku do pieczenia

    Ewentualnie cukier puder do posypania

Placek z migdałami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ucieram masło z cukrami na jasny i puszysty krem. Następnie wbijam jajka i dalej miksuję,aż składniki się połączą.
    Do masy dodaję maślankę, a następnie mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Mieszam składniki, aż ładnie się połączę.
    Formę do pieczenia wykładam papierem, wylewam ciasto, a wierzch równomiernie posypuję migdałami.
    Placek piekę 45 minut w 185 stopniach. Można posypać cukrem pudrem po ostudzeniu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy