Pizza pieróg mexicana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto:
Drożdże rozpuścić w mleku,dodać sól,olej -wymieszać.Następnie dodać mąke i zagniatać rękami aż do powstania gładkiej masy.Ciasto zakryć ściereczką i odłożyć do wyrośnięcia na ok.0,5h,gdy urośnie wyłożyć na stolnice i odrywać po kawałku wielkości talerzyka i rozciągaćw dłoniach przekładając z ręki do ręki.
2.Farsz:
Paprykę i pieczarki pokroić w kostkę,ser zetrzeć na tarce,mięso mielone podsmażyć na patelni,doprawić przyprawą,papryczką,solą i pieprzem,dodać pieczarki i smażyć ok 10 minut,następnie przesypać do miski,dodać paprykę i zamieszać.Farsz wyłożyć na kawałki ciasta,posypać serem i zlepić na kształt pieroga.Posmarować rozkłóconym jajkiem i wstawić do rozgrzanego piekarnika (200 stopni) na 25 min.
Komentarze