1.Pizza ciasto 1 mąkę wsypujemy do miski robimy wgłębienie 2- pół szklanki mleka podgrzewamy lekko dodajemy drożdże i cukier i mieszamy do rozpłynięcia drożdży 3- Do wgłębienia w mące wlewamy mleko z drożdżami rozpuszczonym i delikatnie robimy rozczyn z maka przykrywamy ściereczka na pół godziny po tym czasie już pracują drożdże 4- wyrabiamy ciasto jeśli jest za geste dodajemy mleko odrobinę a jak za rzadkie to mąki 5-W robione ciasto zostawiamy na pól godziny do wyrośnięcia 6- wałkujemy ciasto na kółko 7- na ciasto rozwałkowane polewamy keczupem i posypujemy ziołami prowansalskimi na to kładziemy ser pieczarki pokrojone w plasterki szynkę pokrojona w paseczki kukurydzę marynowaną posypujemy ziołami prowansalskimi delikatnie solimy kładziemy plastry sera kto jak lubi dużo czy mało zakrywamy ciastem i widelcem robimy jak przy pierogu zagniatamy brzegi pieczemy 25 minut w 180 stopniach i gotowe polewamy keczupem smacznego
Porady
Pizze pieróg widelcem robimy dziurki widelcem lepiej się upiecze
Komentarze