Pizza na spodzie gryczano0parmezanowym (bezglutenowa)

0 (0 ocen)

  • 60 min

Moja Córcia jest na diecie bezglutenowej. Stąd pomysł na zdrową pizzę którą zje każdy z domowników. Pizza jest wyśmienita, ciasto genialne! Polecam

  • 60 min

Składniki:

  • 3/4 szkl mąki gryczanej

    1 szk mąki kukurydzianej

    1 łyżeczka soli

    1 łyżeczka cukru

    100 g tartego parmezanu

    suche drożdże 7 g

    łyżka oliwy z oliwek

    2 szkl wody po gotowaniu makaronu bezglutenowego (woda taka sprawia że pizza jest baaaaaaaaaaaaardzo pulchna, delikatna, świetnie rośnie i jest soczysta ale i dobrze upieczona)

Pizza na spodzie gryczano0parmezanowym (bezglutenowa) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0urq1er 1. Wszystkie składniki zmieszać w misce, dobrze wyrobić, odstawić do lodówki na noc. Wyłożyć ciasto na tortownice natłuszczoną, ułożyc sos pomidorowy domowy oraz plastry szynki parmeńskiej, boczku oliwki czarne mozzarelle oraz fete. Piec w 220 st około 25 minut aż do zrumienienia. Podawać pizzę posypaną świeża rukolą i z sosem czosnkowym

Komentarze

Podobne przepisy