Pizza Bezglutenowa

0 (0 ocen)

  • 60 min

Na diecie bezglutenowej nie musimy odmawiać sobie przyjemności wystarczy chęć eksperymentowania i nie zrażanie się porażkami

  • 60 min

Składniki:

  • Ciasto:

    300 gram mąki bezglutenowej ja zastosowałam 200 gram ryżowej i 100 gram kukurydzianej + do posypania
    łyżeczka soli
    opakowanie drożdży bezglutenowych ( torebeczka około 7-10g) lub drożdże świeże 20gram
    100 ml. letniej wody
    150- 200 ml. ciepłego mleka
    2 łyżki oliwy z oliwek


    Sos pomidorowy:

    szklanka przecieru pomidorowego
    po 1 szczypcie chilli, papryki słodkiej, bazylii, pieprzu ziarnistego, soli
    2 ząbki czosnku

    Farsz:
    kilka sztuk pieczarek
    pomidor
    100 gram startego żółtego sera
    garść oliwek zielonych bezpestkowych
    5 plasterków szynki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pizza

Pizza bezglutenowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pizza 1. Drożdże rozpuszczamy w ciepłym mleku...Mąkę, sól mieszamy razem dodajemy rozczyn z mleka i wodę...mieszamy wszystko razem...Musimy doprowadzić całą masę do wyglądu śmietany...
  • 2. Odstawiamy na 30 min. w ciepłe miejsce...
  • pizza 3. W rozgrzanym piekarniku wylewamy masę i chwilę podpiekamy...

  • pizza 4. Wszystkie składniki na sos mieszamy razem dodajemy przetarty czosnek i polewamy nim naszą pizze
  • 5. Na wierzch układamy rozdrobnione składniki warzywne i mięsne, posypujemy serem i pieczemy około 30 min w tem. 180 stopni
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować