Pizza na francuskim spodzie

0 (0 ocen)

  • 20 min

Nie zawsze mamy ochotę na ,,stanie przy garach" przez godzinę , dwie ... Nie zawsze też mamy na to czas . Dlatego dzisiaj propozycja na szybkie danie obiadowe ;) gotowe w ok. 20 minut.

  • 20 min

Składniki:

  • gotowe ciasto francuskie (polecam wybierać to z masłem)
    250 g szpinaku
    2 ząbki czosnku
    sos do szpinaku ,,Knorr "
    100 ml mleka
    100 g czerwonej papryki
    100 g sera żółtego

Pizza na francuskim spodzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Upiecz ciasto francuskie w całości w piekarniku.

    W czasie pieczenia przygotuj szpinak. Rozgrzej na patelni olej , wrzuć starty czosnek i umyte liście szpinaku. Podsmażaj przez k. 10 minut. Dodaj gotowy sos do szpinaku wymieszany z mlekiem zamiast ze śmietaną. Wszystko dokładnie wymieszaj i odstaw.

    Upieczone ciasto francuskie przełóż górą do dołu , pokryj szpinakiem , pokrojoną papryką i serem. Piecz jeszcze kilka minut.
    Podawaj na gorąco .


    Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy