Nie zawsze mamy ochotę na ,,stanie przy garach" przez godzinę , dwie ... Nie zawsze też mamy na to czas . Dlatego dzisiaj propozycja na szybkie danie obiadowe ;) gotowe w ok. 20 minut.
20 min
Składniki:
gotowe ciasto francuskie (polecam wybierać to z masłem)
250 g szpinaku
2 ząbki czosnku
sos do szpinaku ,,Knorr "
100 ml mleka
100 g czerwonej papryki
100 g sera żółtego
Pizza na francuskim spodzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Upiecz ciasto francuskie w całości w piekarniku.
W czasie pieczenia przygotuj szpinak. Rozgrzej na patelni olej , wrzuć starty czosnek i umyte liście szpinaku. Podsmażaj przez k. 10 minut. Dodaj gotowy sos do szpinaku wymieszany z mlekiem zamiast ze śmietaną. Wszystko dokładnie wymieszaj i odstaw.
Upieczone ciasto francuskie przełóż górą do dołu , pokryj szpinakiem , pokrojoną papryką i serem. Piecz jeszcze kilka minut.
Podawaj na gorąco .
Komentarze