Pikantny filet z kurczaka

0 (0 ocen)

Delikatny, soczysty, lekko pikantny i aromatyczny.

Składniki:

  • 1 podwójny filet z kurczaka
    2 łyżki oleju rzepakowego ( u mnie olej domowy)
    2 łyżki sosu sojowego
    1/2 łyżeczki ostrej papryki w proszku
    1/4 łyżeczki pieprzu
    2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę
    kilka gałązek tymianku
    4 łyżki bułki tartej
    olej do smażenia

Pikantny filet z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marynata: W misce wymieszać olej z sosem sojowym, papryką, pieprzem i czosnkiem.
  • 2. Mięso podzielić na cztery kotlety i lekko rozbić. Włożyć do marynaty i przemieszać tak, żeby każdy kawałek był obtoczony marynatą. Między kawałki mięsa włożyć gałązki tymianku. Odstawić do lodówki na dwie godziny.
  • 3. Wyjąć mięso z marynaty, posypać z każdej strony bułką tartą i smażyć na złoty kolor z obu stron.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy