Pikantne placuszki

0 (0 ocen)

  • 10 min

Świetnie smakują z dodatkiem sosu czosnkowego,grzybowego lub pikantnego ketchupu. Niejadkom można w ten sposób przemycić warzywa :)

  • 10 min

Składniki:

  • Na ciasto:
    11 czubatych łyżek mąki pszennej
    3 łyżki mąki ziemniaczanej
    1 szklanka wody
    2 jajka
    łyżeczka proszku do pieczenia
    łyżeczka vegety
    pół łyżeczki pieprzu
    łyżeczka czosnku granulowanego
    łyżka natki pietruszki suszonej lub inne ulubione zioła
    Dodatki:
    4 średnie pieczarki
    pół papryki
    1 czerwona cebula
    laska wędzonej kiełbasy
    olej

Pikantne placuszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki na ciasto wymieszać w misce rózgą,wrzucić pokrojone w drobną kostkę dodatki,masę przemieszać łyżką,smażyć na rozgrzanym oleju średniej wielkości placuszki. Podawać gorące z ulubionym sosem.

Porady

Smak placuszków można dowolnie zmieniać wybierając inne dodatki. Może to być też żółty ser, wędlina,groszek z puszki,kukurydza..

Komentarze

Podobne przepisy

4.5 (177 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Pikantne placuszki