Pikantne ciastka z twarożkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Masło wysiekać z mąką i proszkiem do pieczenia. Dodać jajko , parmezan, pistacje i zagnieść ciasto.
Owinąć folią i odstawić do lodówki na ok 20 min.
Ciasto rozwałkować na grubość ok 0,5 cm. Wyciąć kuleczka ok 8 cm średnicy. ( Wychodzi 6 ciastek ) . Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia , ułożyć na niej ciastka i piec 15 - 20 min w temperaturze 200 stopni.
Wystudzić na kratce.
2.Twarożek doprawić tylko sola i pieprzem .
Plastry boczku przekroić na pół i usmażyć na patelni , tak , żeby były chrupiące.
3.Ciastka posmarować twarożkiem. Na wierzchu ułożyć boczek , rzeżuchę i rzodkiewki pokrojone w plasterki.
Smacznego.
Komentarze