Pikantna potrawka

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Pożywne i smaczne danie na obiad.

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Mięso mielone wieprzowe 10 dag
    Papryka czerwona 3 szt.
    Cebula biała 3 szt.
    Pomidory krojone w puszce
    fasola czerwona z puszki
    chili 1 łyżeczka
    sól i pieprz do smaku
    olej 2 łyżki

Pikantna potrawka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie:
    Paprykę oczyścić, pokroić razem z cebulą i dusić na oleju. Dodać mięso, przyprawy do smaku i dusić na rumiano. Następnie wrzucić pomidory z sosem i gotować na bardzo małym ogniu przez pół godziny. Dodać odsączona fasolę i dusić przez około 10 minut, podawać z pieczywem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy