pierogi / kluski leniwe

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Pomysł na szybki obiadek. Mięciutkie kluseczki uwielbiane przez dzieci. Polecam!

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kostka sera białego
    1 jajko
    pól szklanki mąki
    odrobina soli lub cukru waniliowego

Pierogi / kluski leniwe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • leniwe 1. W garnku nastawiamy wodę, lekko solimy. Gdy się zagotuje nasze kluseczki będą gotowe do gotowania.
    Biały ser przeciskamy przez praskę. Dodajemy jajko, mąkę oraz cukier lub sól. Całość dokładnie wyrabiamy. Na podsypanej mąką stolnicy robimy wałek, spłaszczamy lekko i wycinamy kwadraciki lub prostokąty. Wrzucamy na gotującą się wodę i gotujemy do wypłynięcia. Podajemy z masełkiem, cukrem lub śmietaną. Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy