Pieczona sola na porach i pomidorach z masłem czosnkowym oraz ryż z fasolką

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 2 osób

Niskokaloryczna dobra rybka

  • 60 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • Na 2 porcje, 4 filety z soli,2 pomidory,kawałek pora,sól,pieprz,masło,1ząbek czosnku,świeży koperek,mandarynka
    1woreczek ryżu, pól puszki białej fasolki,masło,sól
    Dodatkowo folia srebrna

Pieczona sola na porach i pomidorach z masłem czosnkowym oraz ryż z fasolką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety solimy ,pieprzymy i polewamy sokiem z mandarynki,niech tak trochę poleżą.Pomidory kroimy w plastry pora również.Folie smarujemy masłem przeciskamy na to masło czosnek układamy pomidora i pory,na to kładziemy rybę zawijamy i pieczemy w piekarnku ok 25 min.
    Ryż gotujemy w osolonej wodzie ,po ugotowaniu dodajemy łyżkę masła i fasolkę ,mieszamy.
    Po upieczeniu otwieramy folię i kładziemy na rybę świeży koperek.
    Smacznego

Komentarze

Podobne przepisy