Pieczeń z jajem

  • wyświetlono: 70 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Pyszna, swojska pieczeń na kanapki ze swojskiego chlebka;)

oluś
  • 2min

Składniki

-1/2 kg zmielonej łopatki wieprzowej
-1 podwójny filet z kurczaka - zmielony
-400 g pieczarek
-1 cebula
-2-3 bułki namoczonej w mleku lub wodzie
-1 jajo surowe
-2 jaja ugotowane na twardo
-przyprawy (u mnie: czosnek granulowany, majeranek, papryka ostra mielona, wegeta, pieprz, przyprawa do mięsa mielonego)

Sposób przygotowania przepisu:

Pieczeń z jajem

  • 1. Pieczarki kroimy w kostkę, cebulę siekamy i podsmażamy razem do odparowania płynu. Mięsa łączymy, dodajemy zimne pieczarki, przyprawy, jajo, rozgniecione bułki i dokładnie mieszamy. Przekładamy do keksówki wyłożonej folią aluminiową, przykrywając górę pieczeni i pieczemy ok. 1,5 h w 180 st.C. Pod koniec można odkryć wierzch i posmarować musztardą. Studzić na kratce.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

szkola_babcimama_mnie_nauczyla

Komentarze

Podobne przepisy

Wrapy śledziowe

Dodane przez: Mechanik

Wrapy śledziowe

Wrapy śledziowe to bardzo prosty...

:)

Dodane przez: beciiaaa

Pieczarki faszerowane szynką i serami z piekarnika

Pyszne, soczyste pieczarki z piekarnika....

image-0vlwrlm

Dodane przez: Ewelina Marcin

Jajka faszerowane brokułem z nutą szczypiorku

Jajko na twardo faszerowane masą...

Twarożek

Dodane przez: Marta Ryżek-Kalkowska

Twarożek z marchweką i szczypiorkiem

Jeśłi pozostanie nam marchewka...

chipsy z pasternaku

Dodane przez: Gospodyni

Chipsy z pasternaku

Chipsy z ziemniaków, jarmużu, dlaczego...

image-1hwwicd

Dodane przez: maaatthew

DOMOWE BURGERY

Bardzo proste , szybkie i bardzo...