Pieczeń z jajem

  • wyświetlono: 87 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Pyszna, swojska pieczeń na kanapki ze swojskiego chlebka;)

oluś
  • 2min

Składniki

-1/2 kg zmielonej łopatki wieprzowej
-1 podwójny filet z kurczaka - zmielony
-400 g pieczarek
-1 cebula
-2-3 bułki namoczonej w mleku lub wodzie
-1 jajo surowe
-2 jaja ugotowane na twardo
-przyprawy (u mnie: czosnek granulowany, majeranek, papryka ostra mielona, wegeta, pieprz, przyprawa do mięsa mielonego)

Sposób przygotowania przepisu:

Pieczeń z jajem

  • 1. Pieczarki kroimy w kostkę, cebulę siekamy i podsmażamy razem do odparowania płynu. Mięsa łączymy, dodajemy zimne pieczarki, przyprawy, jajo, rozgniecione bułki i dokładnie mieszamy. Przekładamy do keksówki wyłożonej folią aluminiową, przykrywając górę pieczeni i pieczemy ok. 1,5 h w 180 st.C. Pod koniec można odkryć wierzch i posmarować musztardą. Studzić na kratce.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

szkola_babcimama_mnie_nauczyla

Komentarze

Podobne przepisy

bułeczki z jajem

Dodane przez: wiola

Zapiekane bułeczki z jajem

Doskonała przekąska , serdecznie...

image-0sjwgkr

Dodane przez: Konto nieaktywne

Kotlety z jaj

Pyszne i proste w przygotowaniu

Domowy serek z jaj

Dodane przez: PolskaGotuje

Domowy serek z jaj

Przepis przysłała Alina Turek

am am

Dodane przez: szafirek

Ryż z jajem;)

Szybkie danie mojego chłopaka,...

baba z jajem

Dodane przez: kamila19851

Ziemniaczana baba z jajem

Wielkanoc tuż tuż. Babka oraz jajka...

Dodane przez: Asialuszcz

Placek grzybowy z jajem i mięsem

Jest to placek, który najlepiej...