Pieczeń z jajem

  • wyświetlono: 77 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Pyszna, swojska pieczeń na kanapki ze swojskiego chlebka;)

oluś
  • 2min

Składniki

-1/2 kg zmielonej łopatki wieprzowej
-1 podwójny filet z kurczaka - zmielony
-400 g pieczarek
-1 cebula
-2-3 bułki namoczonej w mleku lub wodzie
-1 jajo surowe
-2 jaja ugotowane na twardo
-przyprawy (u mnie: czosnek granulowany, majeranek, papryka ostra mielona, wegeta, pieprz, przyprawa do mięsa mielonego)

Sposób przygotowania przepisu:

Pieczeń z jajem

  • 1. Pieczarki kroimy w kostkę, cebulę siekamy i podsmażamy razem do odparowania płynu. Mięsa łączymy, dodajemy zimne pieczarki, przyprawy, jajo, rozgniecione bułki i dokładnie mieszamy. Przekładamy do keksówki wyłożonej folią aluminiową, przykrywając górę pieczeni i pieczemy ok. 1,5 h w 180 st.C. Pod koniec można odkryć wierzch i posmarować musztardą. Studzić na kratce.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

szkola_babcimama_mnie_nauczyla
 

Komentarze

Podobne przepisy

Jajka faszerowane tuńczykiem

Dodane przez: patunia1987

JAJKA FASZEROWANE TUŃCZYKIEM

Pyszne jajka faszerowane tuńczykiem....

JAJKA FASZEROWANE SELEREM

Dodane przez: patunia1987

Jajka faszerowane selerem naciowym

Pyszne jajka faszerowane selerem....

Wiosenne jajka

Dodane przez: 2milutka

Wiosenne jajka

Prawdziwie wiosenne, na śniadanie,...

Faszerowane jajka duszonymi pieczarkami

Dodane przez: patunia1987

JAJKA FASZEROWANE DUSZONYMI PIECZARKAMI

Pyszne jajka faszerowane duszonymi...

Koreczki z kabanosami

Dodane przez: patunia1987

Koreczki z kabanosów

Bardzo dobre, szybkie w przygotowaniu...

.

Dodane przez: Anitka0804

Jajka nadziewane

Jajka nadziewane pastą jajeczną...