pieczeń wieprzowa w winnym sosie muffinki z jabłkiem i porem

0 (0 ocen)

  • Dla 1 osoby
  • Średni

ładnie wygląda na zdjęciu

  • Dla 1 osoby
  • Średni

Składniki:

  • - łopatka wieprzowa bez kości: 300 gramów
    - jabłko por mleko jajko ciasto francuskie: 1 sztuka
    - mini marchew: 1 sztuka

Pieczeń wieprzowa w winnym sosie muffinki z jabłkiem i porem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. przyprawić łopatkę obsmażyć przełożyć na blaszkę posypać rozmarynem czosnkiem piec w 200 40 min. zawinąć we folię, sos po pieczeniu podlać winem dać pieprz sól zagotować, masło stopić w rondelku dać marchewkę tymianek skórkę z cytryny nieco wody soli dusić ok.5 min. z ciasta wykroić krążki wylepić formę por krótko zblanszować jablko obrane pokroić w kosteczkę skropić sokiem z cyt.połączyć doprawić solą pieprzem nałożyć do foremek jajko wymieszać z mlekiem doprawić solą pieprzem gałką polać na jabłka z porem piec 10 min 200'c

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy