Piankowa poduszka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto:
Białka ubić z cukrem i żółtkami dodać ocet i proszek. Następnie wsypać obie mąki i delikatnie wymieszać. Przełożyć do natłuszczonej i wyłożonej papierem do pieczenia blaszki (25x39)i. Piec ok. 20 min. w 180 C.
2.Masa:
Śmietany ubić na mleku dodać usztywniacze i zmiksować.Galaretki rozpuścić w 3/4 szkl. wrzątku każdą, ostudzić i miksując powoli dolewać do przygotowanej śmietany.
3.Owoce osaczyć, galaretki przygotować wg. przepisu na opakowaniu.
Ostudzony biszkopt przeciąć wzdłuż na 2 blaty. Placki przełożyć masą, na wierzch ułożyć pokrojone w cząstki brzoskwinie. Zalać tężejącymi galaretkami brzoskwiniowymi.
Komentarze